Hoe creëer je een queenlifestyle interieur?

Hoe creëer je een queenlifestyle interieur?

Geen reacties op Hoe creëer je een queenlifestyle interieur?

Het is dé trend van dit moment: een lekker luxe leventje. Lekker in de zon met je vriendinnen op een terras met een glaasje wijn, genieten van heerlijk eten en shoppen voor luxe merkkleding en bijbehorende accessoires. Als jij houdt van deze lifestyle, dan hoor je huis daar natuurlijk ook bij. Maar hoe maak je van je huis een luxe paleis? Hoe creëer je een queen lifestyle interieur? In deze blog lees je daar alles over. Geef je huis koninklijke allure met deze interieurtips!

Laat je inspireren door oude paleizen

Oude paleizen zoals Versailles en Wenen waar echte koningen en koninginnen hebben gewoond, zijn een goede inspiratiebron om van je eigen huis een luxe paleisje te maken. Ze stralen licht en ruimte uit en de vele klassieke elementen zoals goudkleurige kroonluchters en sierornamenten geven de verschillende ruimtes een luxe uitstraling. Dat was precies wat de bewoners wilden: hun bezoekers laten zien dat ze een rijk en luxe leven leidden. Door goed te kijken naar de inrichting van oude paleizen doe je inspiratie op om van je eigen huis een droompaleisje te maken.

Ga voor licht en ruimte

Met simpele trucs kun je je huis dezelfde lichte en ruimtelijke allure geven als die oude paleizen. Door met lichte kleuren op de wanden te werken lijkt een ruimte al groter. Grote spiegels hebben hetzelfde effect. Door gordijnen op te hangen die net zo lang zijn als de kamer hoog is, lijkt de kamer hoger.

Kies royale meubels

Grote meubels bieden alle comfort en luxe, zoals een royale bank waarop je na een dag shoppen lekker kunt uitrusten of een riante fauteuil om lekker voor de buis te hangen. Een bed krijgt een luxe uitstraling met eensprei die aan weerszijden de grond raakt.

Omring jezelf met weelde

Accessoires maken de sfeer compleet. Daarbij is glans het toverwoord om een luxe queen lifestyle interieur te creëren. Veel kussens op de bank bieden comfort, glanzende satijnen kussens geven de bank of een bed een luxe uitstraling. Een velletje van bont op de rugleuning maakt het af. Een theekastje met glazen deurtjes staat altijd goed om een servies van glanzend parelmoer op neer te zetten. Daarnaast is de Franse lelie hét koninklijke symbool. Deze bloem zit vaak in motiefjes in behang, gordijnen en stoffen.

 

Goud en zilver maken het af

Goud- en zilverkleurige accenten maken een queen lifestyle interieur helemaal af. Een goudkleurige kroonluchter, goud- of zilverkleurige kaarsenstandaards en goudkleurige handgreepjes op een kastje zijn een paar voorbeelden van hoe een interieur met eenvoudige middelen toch een zeer luxe uitstraling kan krijgen.

About the author:

Leave a comment

Back to Top