Top 5 woonkamers

Top 5 woonkamers

Geen reacties op Top 5 woonkamers
Je interieur kenmerkt zich door een bepaalde woonstijl, die je persoonlijk mooi vindt. Er zijn verschillende woonstijlen zoals: modern, basic, design, klassiek, Oosters, landelijk en industrieel. Tegenwoordig zijn er veel mixen van diverse woonstijlen in een woonkamer te vinden. Gecombineerde stijlen zoals modern en Oosters, of landelijk met een tintje klassiek. Welke stijl van wonen je ook kiest, met deze top 5 van woonkamer ideeën kun je jezelf laten inspireren.

Design

Mensen die kiezen voor een design interieur houden van luxe en exclusiviteit. Alle kwaliteit meubelen zijn goed en doordacht uitgezocht en hebben een vaste plek in de woonkamer. High tech apparatuur zijn geraffineerd weggewerkt, maar wel voelbaar in het hele huis. De inrichting is strak, opgeruimd en met inbouw spotjes wordt de verlichting automatisch geregeld. Kasten en wanden zijn goed weggewerkt, wat met een simpele handeling, bijvoorbeeld kliksystemen tevoorschijn komt. De kleuren die in een design interieur vaak voorkomt zijn: naturel, zachte kleuren met felgekleurde accenten, zwart en wit tinten.

Modern met een mix van klassiek en landelijk

Drie verschillende woonstijlen in huis, modern met een klassieke tint en landelijke invloeden. Het geeft een comfortabele sfeerbeleving als je een stijlvolle inrichting van deze combinatie kunt maken. Klassiek en landelijk bestaat voornamelijk uit natuurlijke en rustgevende kleuren. Warmte, uitstraling en romantisch, zijn de kenmerken van deze stijlen. Er wordt veel gebruik gemaakt van hout en ruwe materialen. Modern is functioneel, strak en materialen zoals, leer, kunststof en chroom.

Oosters

Een Oosterse sfeer in huis creëer je door goed op details te letten. Je houdt van ruimte, rust en stilte. Een Oosters interieur bereik je door weinig meubelen te gebruiken en drukke accessoires weg te laten. Lege en open ruimtes zijn de basisprincipes van een Oosters interieur. Strakke lijnen, vierkante vormen en het gebruik van natuurlijke materialen worden gebruikt voor een Oosters woon inrichting.

Industriële inrichting

Een stoer interieur met industriële elementen, wat goed te combineren is met andere stijlen. Het gebruik van staal, metaal, (bak)stenen, fabriekslampen, beton en leer zijn de kenmerken bij een industriële woonkamer. Als de inrichting wat koel en kil overkomt, kun je met onbewerkt hout een warme sfeer in huis creëren.

Back to Basic

Een basic stijl is tijdloos en allerminst saai te noemen. De inrichting straalt rust, zekerheid en gemak uit. Weinig accessoires, vergrijsde tinten, rechte vormen, maar strak en schoon zijn de kenmerken van een basic interieur.

About the author:

Leave a comment

Back to Top